Ga naar de inhoud

Use Case: Innovatiecentrum bakkerij-industrie, regio Breda

1 februari 2024

Opdrachtgever: Installatiebureau Pals, Hooge Zwaluwe

Project: Innovatiecentrum bakkerij-industrie, regio Breda

Installatie:
ESS: 2x Landport Energy Stack-15, 1x Landport Energy Stack-20 (totaal 50kWh)
Hybride omvormer: 2x Deye SUN-12K-SG04LP3-EU (totaal 24kW)
De omvormers en batterijen zijn aangesloten op een combiner rail

Oplevering: 10/2023

De opdrachtgever is een wereldleider in de productie en verkoop van gist, enzymen en starterculturen voor de internationale bakkerij-industrie. Het bedrijf heeft een wereldwijde aanwezigheid in 16 landen met 25 productielocaties. In de regio Breda bevindt zich een innovatiecentrum waar producten en maatwerkoplossingen ontwikkeld worden voor internationale klanten.

Enige tijd geleden bleek dat de bakkerij geen netverzwaring voor het pand kon krijgen, waardoor een noodzakelijke uitbreiding niet mogelijk was. Inmiddels was de krapte al zodanig dat tijdens het opwarmingsproces van de ovens werkplekken moesten wachten met het inschakelen van apparatuur. Daarnaast moesten de ovens een voor een worden aangezet, om de piekbelasting te beperken.

Met de 50kWh batterijopslag die de Stack ESS-batterijen van Landport Energy leveren, heeft de bakkerij voldoende capaciteit gekregen om het productieproces op te starten, zonder dat het tegen de grenzen van de piekbelasting aanloopt. Ook is de eerder gewenste netverzwaring niet langer een issue.

Naast capaciteit voor het productieproces is er ruimte gemaakt voor laadpalen, in combinatie met loadbalancing. Zo kan het bedrijf de duurzame mobiliteit van haar medewerkers blijven stimuleren.

Dankzij de innovatieve ESS-oplossing van Landport Energy kan het innovatiecentrum blijven groeien. In combinatie met zonnepanelen, gedimensioneerd op eigenverbruik, kan de bakkerij verder met de dagelijkse bezigheden. Duurzaam produceren én duurzaam eigen stroom consumeren.

Het ontwerp en de plaatsing van de installatie zijn het resultaat van een samenwerking tussen Landport Energy en Installatiebureau Pals (prefered partner van Landport Energy).

Project Lallemand Baking Solutions/Best Bake, Wagenberg
Project	Lallemand Baking Solutions/Best Bake, Wagenberg
Project	Lallemand Baking Solutions/Best Bake, Wagenberg
Project	Lallemand Baking Solutions/Best Bake, Wagenberg
Project	Lallemand Baking Solutions/Best Bake, Wagenberg
Project	Lallemand Baking Solutions/Best Bake, Wagenberg