Ga naar de inhoud

Landport en Toyota Nederland gaan GEH2® Hydrogen Power Generator van EODev distribueren in Nederland

21 december 2023
v.l.n.r.: Jérémie Lagarrigue (CEO EODev), Marc van der Leij (Managing Director Landport – Louwman Group) en Erwin Jongh, Zero Emission Champion Louwman & Parqui – Louwman Group).
v.l.n.r.: Jérémie Lagarrigue (CEO EODev), Marc van der Leij (Managing Director Landport – Louwman Group) en Erwin Jongh, Zero Emission Champion Louwman & Parqui – Louwman Group)

Landport en Toyota Nederland, dochterondernemingen van de Louwman Group, en EODev hebben vorige week een overeenkomst gesloten voor de distributie van de GEH2® Hydrogen Power Generator in Nederland. Landport en Toyota Nederland zullen zich voornamelijk richten op stationaire toepassingen, aangezien de GEH2® van EODev ideaal geschikt is voor emissievrije bouwprojecten.

De EODev GEH2® Hydrogen Power Generator is een waterstofgenerator met brandstofcel dat ontworpen is om diesel- of gasgeneratoren te vervangen in zowel mobiele, primaire als nood-stand-by toepassingen. Vanuit waterstof opgeslagen in gasvorm, produceert deze unieke generator elektriciteit. Hij is stil en volledig emissievrij en stoot uitsluitend waterdamp uit; dus geen CO2, NOx of fijne deeltjes. De GEH2® Hydrogen Power Generator is bovendien schaalbaar, efficiënt en gebruiksvriendelijk.

De emissie- en geluidloze generator is breed inzetbaar en uitgerust met de door Toyota Motor Corporation ontwikkelde brandstofceltechnologie. Toyota richt zich op meerdere toepassingen van de brandstofcel in onder meer bussen, vrachtwagens, treinen en maritieme oplossingen. De distributie van de GEH2® Hydrogen Power Generator is een volgende stap. Met de verdere uitrol van de brandstofceltechnologie wil Toyota de uitdagingen van de energietransitie verder versterken.

Jérémie Lagarrigue, CEO EODev: “De ondertekening van onze distributieovereenkomst met Louwman/Landport is een nieuwe mijlpaal in de ontwikkeling van EODev en in onze relatie met Toyota. Het is een sterk signaal van onze wederzijde toewijding en een teken van een groeiende markt. We zijn er trots op dat we ons, naast onze historische partner met zijn Nederlandse importeur, kunnen ontwikkelen. En we zijn blij dat we onze positie in Nederland, een toonaangevend land op het gebied van decarbonisatie en best practices op milieugebied, kunnen versterken.

Marc van der Leij, Managing Director Landport – Louwman Group: “We zien dat Nederland steeds meer te kampen heeft met de combinatie van netcongestie en een toenemende vraag naar laadpunten en laadpleinen omdat bestelbussen vanaf 2025 in veel gemeentes slechts nul uitstoot mogen hebben. Ook de bouwsector moet steeds vaker schoon en emissievrij bouwen. We zijn verheugd met de EODev GEH2® Hydrogen Power Generator, omdat deze generator bij dergelijke praktische uitdagingen een oplossing kan bieden voor uiteenlopende organisaties al dan niet in combinatie met batterij opslag en een PV-systeem. En natuurlijk is de EODev GEH 2® Hydrogen Power Generator ook een milieuvriendelijke en economische vervanger van een dieselgenerator als back-up systeem op een reeds bestaande locatie. We zijn dan ook zeer verheugd over de samenwerking met EODev.

Probleemoplossend in diverse werkgebieden

De GEH2® Hydrogen Power Generator is uitermate geschikt voor zero-emission bouwprojecten waarbij NOx een probleem is, zoals in Natura 2000 gebieden. Elektrisch werken op deze locaties wordt veel makkelijker wanneer men ter plaatse energie opwekt met deze generator. Ook bedrijven – zoals datacenters – die grote hoeveelheden elektriciteit nodig hebben en waarbij sprake is van onvoldoende netaansluiting, kunnen dieselgeneratoren vervangen door deze duurzame waterstofgenerator. Daarnaast zijn er steeds meer bedrijven die elektrische bedrijfswagens willen opladen, maar waarbij de benodigde netaansluiting niet aanwezig is. Ook hier biedt deze waterstofgenerator een oplossing. Al dan niet in combinatie met batterijopslag en een PV-systeem.

Meer vermogen nodig? Parallel aansluiten

De GEH2® Hydrogen Power Generator heeft een stand-by vermogen van 88 kW. Daarnaast is een unit op te schalen met andere units. Met behulp van parallelschakeling kan men aan een nog hogere elektriciteitsbehoefte voldoen. De waterstofgenerator kan ook worden aangesloten op batterijopslag, diesel- of gasgeneratoren voor peak shaving-doeleinden. De generator is ook goed toepasbaar op afgelegen en/of gereguleerde locaties en als back-up systeem.

Gemakkelijk hanteerbaar

Met een vorkheftruck of kraan is de generator gemakkelijk te plaatsen. Het systeem biedt een gebruiksvriendelijke touchscreen-interface en een optie voor bewaking en monitoring op afstand. Na aansluiting op een waterstofbundel zorgt de innovatieve generator voor een goede voeding van uiteenlopende activiteiten.

Betrouwbare Toyota brandstofceltechnologie

De uitsluitend op waterstof opererende GEH2® Hydrogen Power Generator is uitgerust met de nieuwste generatie brandstofcellen van Toyota, waardoor het uitzonderlijk betrouwbaar is en weinig onderhoud nodig heeft. Het gecombineerde gebruik van een brandstofcel en een batterij zorgt voor een optimale efficiëntie.

Technische specificaties GEH2® Hydrogen Power Generator

  • Stand-by vermogen: 88 kW, 110 kVA, 60 Hz
  • Nominaal primair vermogen: 80 kW, 100 kVA, 60 Hz
  • Continu nominaal vermogen: 65 kW
  • Batterij type: LiFePO4 44kWh
  • Werktemperatuur tussen -10 en +40 graden Celsius
  • Afmetingen L x B x H: 3.300mm x 1.100mm x 2.252mm

Partners:
EODev
Toyota Nederland
Louwman Zero Emissions Solutions BV

LPE H2 | 100 kVA Waterstof Aggregaat
LPE H2 | 100 kVA Waterstof Aggregaat