Ga naar de inhoud
FAQ

Veelgestelde vragen

Antwoorden op veelgestelde vragen van installateurs en installatiebedrijven over de Energy Storage Systems van Landport Energy en de mogelijkheden tot samenwerking.

 1. Installateurs
 2. Veelgestelde vragen Installateurs

Een thuisbatterij slaat niet verbruikte elektriciteit op die wordt opgewekt door zonnepanelen of wordt ingekocht wanneer de energieprijs laag is. Deze opgeslagen energie kan later gebruikt worden, bijvoorbeeld ’s nachts of tijdens piekuren.

Thuisbatterijen helpen u uw eigen opgewekte zonne-energie op te slaan en te gebruiken wanneer u deze het meest nodig heeft. Ze verminderen de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet en kunnen de energiekosten verlagen.

De levensduur van een thuisbatterij hangt af van het aantal cycles (opladen en ontladen). Afhankelijk van het gebruik is een redelijke levensverwachting van een thuisbatterij zo’n 6.000 cycli.

De terugverdientijd van een thuisbatterij varieert afhankelijk van een aantal factoren zoals de energieprijzen, het energieverbruik en de prijs van de batterij zelf. Hierdoor kan de terugverdientijd zes jaar zijn, maar ook twaalf jaar is mogelijk.

De Mono-5 of Stack thuisbatterij is gekoppeld aan uw zonnepanelen. Wanneer de zonnepanelen energie produceren, zoeken ze naar de meest direct beschikbare gebruikers voor die energie, vergelijkbaar met hoe water naar de dichtstbijzijnde uitweg stroomt als je druk uitoefent. In het geval van energie werkt het op dezelfde manier. De opgewekte zonne-energie wordt in eerste instantie gebruikt voor de apparaten in uw huis, zoals de wasmachine, waterkoker en verlichting. Zodra uw huis voldoende is voorzien van energie, wordt de thuisbatterij opgeladen. Wanneer de batterij ook vol is, wordt eventuele overtollige energie teruggevoerd naar het elektriciteitsnet.

De thuisbatterijen van Landport Energy zijn bedoeld om opgeslagen energie binnen een periode van 24-48 uur te gebruiken. Dit betekent dat u de thuisbatterij niet in de zomer kunt opladen en de energie vervolgens in de winter kunt gebruiken. Echter, op een zonnige winterdag kunt u wel voldoende energie opwekken en opslaan in uw energieopslagsysteem om te gebruiken op een volgende dag met minder zonlicht.

Welke batterij het beste bij u past, hangt af van uw energieverbruik. Het gemiddelde dagelijkse verbruik in veel huishoudens is ongeveer 10 kWh. De thuisbatterijen van Landport Energy zijn beschikbaar in verschillende opslagcapaciteiten, variërend van 5 kWh (Mono-5) tot stapelbare units (Stack, met een capaciteit van 5 tot 20 kWh per unit en schaalbaar tot max. 60 kWh). Voor kleinzakelijk en industrieel gebruik kunnen we in principe aan elke opslagbehoefte voldoen.

Landport Energy richt zich op de lange termijn en wederzijds voordelige samenwerkingsverbanden met onze klanten en streven daarbij naar absolute klanttevredenheid. Wat je van ons kunt verwachten:

 • Wij blijven ons verbeteren om het morgen nog beter te doen dan de dag van gisteren.
 • Een uitstekende supply chain, wat resulteert in betrouwbare leveringstijden.
 • Een sterk team van gecertificeerde Energy Storage specialisten.

Landport, als onderdeel van Louwman Group, voelt zich verantwoordelijk voor huidige én toekomstige generaties. Wij staan midden in de maatschappij, ontlenen daaraan ons bestaansrecht en beseffen dat ons handelen een direct gevolg heeft voor de gemeenschap. Wij willen een betekenisvolle bijdrage leveren aan de wereld om ons heen door een positieve impact te hebben op iedereen die met ons te maken heeft.

 • Directe inkoopvoordelen:
  We kopen in bij de bron, en jij profiteert daar direct van.
 • Exclusieve focus op installateurs:
  Wij doen alleen zaken met installateurs en niet met de groothandel. Zo wordt jouw marge beschermd.
 • Respect voor jouw gebied:
  Wij respecteren jouw verzorgingsgebied.
 • Training en instructie:
  Wij verzorgen training en instructie van jouw monteurs en verkopers.
 • Verkoopondersteuning:
  Wij verzorgen salesondersteuning, ook in geval van grotere projecten.
 • Merkidentiteit:
  Wij leveren onder de merknaam Landport Energy. Bij grotere volumes kunnen we ook onder jouw eigen naam (private label) leveren.

Landport Energy werkt exclusief met Preferred Partners, installateurs die kwaliteit en service kunnen waarborgen en die hun klanten alleen de beste energieopslagoplossingen willen aanbieden.

Landport Energy werkt exclusief met Preferred Partners, installateurs die kwaliteit en service kunnen waarborgen en die hun klanten alleen de beste energieopslagoplossingen willen aanbieden.

Wij verwachten van een Preferred Partner, ofwel een door Landport Energy geautoriseerde installateur, dat deze kwaliteit en service kan waarborgen en dat hij zijn klanten alleen de beste energieopslagoplossingen willen aanbieden. Wij gaan wederzijds een commitment aan, waarbij we zowel organisatorisch als financieel afspraken maken voor de lange termijn.

Batterijopslag kan interessant zijn voor installateurs vanwege de groeiende vraag naar duurzame energieopslagoplossingen, zeker in combinatie met of gekoppeld aan PV-installaties. Met de toenemende netwerkcongestie en de introductie van terugleververgoedingen zal een thuisbatterij een interessant alternatief om opgewekte zonne-energie niet verloren te laten gaan.

De keuze hangt af van de energiebehoefte, de beschikbare ruimte, de financiële middelen en de gewenste levensduur van het systeem.

Landport Energy adviseert haar Preferred Partner installateurs om aan eindgebruikers onderhoudscontracten aan te bieden. Daarnaast is het zaak dat installateurs hun klanten bewust maken van het belang van monitoring voor optimale prestaties en levensduur.

Risico’s omvatten elektrische schokken, brandgevaar en chemische lekkage; installateurs moeten de juiste veiligheidsprocedures en installatievoorschriften volgen en geschikte beschermende uitrusting gebruiken.

Preferred Partners van Landport Energy kunnen rechtstreeks contact opnemen voor technische gegevens van energy storage systemen, ondersteuning en training. Daarnaast biedt Landport Energy mogelijkheden tot training en begeleiding, zowel in het klaslokaal als on site.

Lithium-ijzer-fosfaat (LiFePO4) batterijen worden vaak gekozen vanwege hun stabiliteit en lange levensduur. De ESS-systemen van Landport Energy werken met uitsluitend met LFP batterijen.

Er kunnen compatibiliteitsproblemen optreden tussen energy storage systemen en verschillende merken zonnepanelen of omvormers. Voor haar batterijopslagsystemen adviseert Landport Energy aan installateurs uitsluitend gebruik te maken van omvormers en andere componenten die compatibel zijn. Preferred Partners, ofwel door Landport Energy geautoriseerde installateurs, worden geacht de specificaties van de verschillende componenten te controleren en ervoor te zorgen dat de componenten correct en volgens de instructies van Landport Energy worden geïnstalleerd en correct werken.

De sector groeit snel, met kansen in off-grid toepassingen, commerciële projecten en diensten voor het beheer van energieopslagsystemen. Naar verwachting zullen de introductie van terugleververgoedingen door energiemaatschappijen, en de toenemende netwerkcongestie in de komende jaren voor een verdere stijging van de vraag gaan zorgen. Door nu in gesprek te gaan met Landport Energy kunnen installateurs meegroeien.

Hybride omvormers - Landport Energy