Ga naar de inhoud
FAQ

Veelgestelde vragen
voor het MKB

  1. LPE Commercieel
  2. Veelgestelde vragen Commercieel

Een energy storage system is een technologische oplossing waarmee elektriciteit kan worden opgeslagen en later weer kan worden gebruikt, wat de energie-efficiëntie en betrouwbaarheid van uw bedrijfsvoering kan verbeteren.

De ESS-systemen van Landport Energy helpen om pieken in de elektriciteitsvraag te beheren, de energiekosten te verlagen en de betrouwbaarheid van de stroomvoorziening te verbeteren, wat gunstig is voor uw bedrijfsresultaten.

Een ESS van Landport Energy kan overtollige stroom opslaan en deze elektriciteit gebruiken tijdens piekuren, wat de energierekening kan verlagen.

De levensduur van een batterijpopslagsysteem hangt af van het aantal cycles (opladen en ontladen). Afhankelijk van het gebruik is een redelijke levensverwachting van een ESS zo’n 8.000 cycli.

Ja, ESS-systemen verminderen de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en verminderen de CO2-uitstoot, wat bijdraagt aan een duurzamere bedrijfsvoering.

Ja, onze ESS-systemen worden zorgvuldig ontworpen om veiligheid te garanderen. Ze voldoen aan strenge normen en worden geïnstalleerd door door Landport Energy geautoriseerde installateurs.

De benodigde ruimte varieert afhankelijk van het type Energy Storage System en de capaciteit. De ESS-systemen van Landport Energy zijn compact en kunnen in kleine ruimtes worden geïnstalleerd.

De belangrijkste voordelen zijn het verminderen van energiekosten, het verbeteren van de betrouwbaarheid van de stroomvoorziening, het verlagen van piekbelastingen en het verminderen van de impact op het milieu.

Ja, onze ESS-systemen kunnen als noodstroomvoorziening fungeren en helpen uw bedrijf draaiende te houden tijdens stroomstoringen.

De capaciteit hangt af van uw energieverbruikspatronen. Een professionele energie-audit kan helpen bij het bepalen van de juiste capaciteit.

ESS-systemen verminderen de behoefte aan fossiele brandstoffen en verminderen de CO2-uitstoot, wat bijdraagt aan een groenere en duurzamere bedrijfsvoering.

Afhankelijk van de grootte van het systeem, uw bedrijfsinrichting en de locatie van uw bedrijf kunnen er regelgevingen en vergunningen nodig zijn. Het is belangrijk om de lokale voorschriften te raadplegen en te voldoen aan eventuele vereisten. Uw installateur kan u hierbij helpen.

Ja, de Energy Storage systemen van Landport Energy kunnen worden geïntegreerd met bestaande zonne-energiesystemen om de opgewekte energie op te slaan voor later gebruik. Afhankelijk van de bestaande installatie kan een hybride omvormer nodig zijn.

Ja, de Energy Storage systemen van Landport Energy zijn bij uitstek geschikt om afgestemd te worden op uw specifieke energiebehoeften en bedrijfsomstandigheden. Onze Storage Specialisten helpen u graag verder.

Een ESS slaat energie op voor later gebruik en kan dienen als noodstroomvoorziening, terwijl een UPS is ontworpen om onmiddellijke stroomvoorziening te bieden tijdens stroomstoringen zonder opslag van energie.

Ja, er zijn off-grid ESS-systemen beschikbaar die volledig zelfvoorzienend kunnen zijn en geen aansluiting op het elektriciteitsnet vereisen. Neem voor meer informatie een dergelijke toepassing contact met Landport Energy op. Onze Storage Specialisten gaan graag met u in gesprek.

De ESS-systemen van Landport Energy worden geleverd met monitoringsoftware waarmee u de prestaties, energieopslag en het stroomverbruik kunt volgen en beheren.

Ja, onze ESS-systemen kunnen worden geïntegreerd met diverse energiebronnen, waaronder zonne-energie, windenergie en het elektriciteitsnet, om een optimale energieopslag te bieden.

De levensduur van batterijen in een ESS varieert en is zeer afhankelijk van het gebruik. Uitgangspunt is minimaal tien jaar en/of een minimaal aantal cycli (doorvoerenergie).

Ja, de ESS-systemen van Landport Energy kunnen worden gebruikt om elektrische voertuigen op te laden, waardoor uw bedrijf een groen wagenpark kan ondersteunen.

ESS-systemen kunnen de netstabiliteit verbeteren door piekbelastingen te verminderen en overbelasting van het net te voorkomen.

Loodzuurbatterijen zijn goedkoper, maar hebben een kortere levensduur en lagere energiedichtheid in vergelijking met lithium-ionbatterijen, die duurder zijn maar langer meegaan en meer energie kunnen opslaan.

De energy storage systemen van Landport Energy werken met LFP-accu’s, ofwel lithium-ijzer-fosfaat-accu’s. Deze lithium-ionbatterijen gebruiken lithium-ijzer-fosfaat LiFe(PO4) als kathode. Een groot voordeel is dat LFP-batterijen een lange levensduur hebben. Bovendien kunnen LFP-batterijen goed omgaan met stroompieken.

Ja, de energy storage systemen van Landport Energy kunnen gebruikt worden om seizoensgebonden energiebehoeften te accommoderen, bijvoorbeeld voor bedrijven die afhankelijk zijn van toeristische seizoenen.

Typisch onderhoud omvat het periodiek controleren en onderhouden van de batterijen, monitoring van de systeemprestaties en het uitvoeren van software-updates. Wij adviseren u om hiervoor goede afspraken met uw installateur te maken.

Hybride omvormers - Landport Energy