Ga naar de inhoud

Landport Energy levert Block-S batterijopslag (120kWh) aan Voskamp Beveiligingstechniek

31 mei 2024

Op de locatie van Voskamp Beveiligingstechniek in Amersfoort is onlangs een Block-S energieopslagsysteem geïnstalleerd. Met deze batterijopslag is Voskamp verzekerd van een betrouwbare stroomvoorziening, waarmee zowel de beveiligingssystemen als bedrijfsprocessen 24/7 kunnen blijven draaien.

De installatie is verzorgd door Installatiebureau Pals, in nauwe samenwerking met Landport Energy. Jack Pals van Installatiebureau Pals zegt: “De vraag van Mark Tijs van Voskamp Beveiligingstechniek was helder: betrouwbare stroomvoorziening, dag en nacht, met de mogelijkheid tot peakshaving. Samen met Tony Vreman en Niki Loffelt van Landport Energy hebben we een configuratie gekozen die past bij de behoefte van Voskamp en tevens ruimte biedt voor toekomstige uitbreiding, bijvoorbeeld van laadpalen.”

Oplevering van het Block-S energieopslagsysteem bij Voskamp Beveiligingstechniek in Amersfoort. Vlnr Niki Loffelt (accountmanager Landport Energy), Mark Tijs (Projectleider Voskamp Beveiligingstechniek) , Bjorn Waaijer (Operationeel manager Voskamp Duurzaam) en Jack Pals (Installatiebureau Pals).
Het Block-S energieopslagsysteem van Landport Energy bij Voskamp Beveiligingstechniek in Amersfoort.
Vlnr Niki Loffelt (accountmanager Landport Energy), Mark Tijs (Projectleider Voskamp Beveiligingstechniek), Bjorn Waaijer (Operationeel manager Voskamp Duurzaam) en Jack Pals (Directeur Installatiebureau Pals).

De Block-S configuratie, zoals geïnstalleerd in Amersfoort, bestaat uit een Deye 50kW hoog voltage hybride omvormer en twee cabinets met in totaal 120kWh batterijopslag. Met 170 zonnepanelen op het dak van Voskamp Beveiligingstechniek is er op zonnige dagen voldoende capaciteit om de batterijen op te laden. Op dagen met weinig zonlicht wordt de batterij gevuld vanaf het net, waarbij stroom wordt ingekocht wanneer de tarieven gunstig zijn.

“Met deze installatie zet Landport Energy een nieuwe stap in de uitrol van de Block-S serie“, aldus accountmanager Niki Loffelt. “Voor de kleinzakelijke gebruiker is de Block-S, vanaf 60kWh, een interessante ESS-oplossing met een indrukwekkend ROI-potentieel. Zeker nu steeds meer bedrijven met netcongestie geconfronteerd worden, neemt de vraag naar onafhankelijke energieopslag snel toe. Met systemen zoals onze Block-S kan Landport Energy aan die toenemende behoefte voldoen.”

Mark Tijs van Voskamp Beveiligingstechniek: “We hebben ervoor gekozen om het systeem op ons buitenterrein te plaatsen. Vanwege het gewicht en de gewenste bevestiging staan de cabinets op Stelconplaten. Voor de veiligheid hebben we een hekwerk geplaatst zodat de units afgeschermd zijn. En voor de zekerheid is er cameratoezicht – beveiliging is immers onze core-business.”

Oplevering bij Voskamp Beveiligingstechniek in Amersfoort van het Block-S energieopslagsysteem van Landport Energy.
Oplevering bij Voskamp Beveiligingstechniek in Amersfoort van het Block-S energieopslagsysteem van Landport Energy. Block-S configuratie, bestaande uit een Deye 50kW hoog voltage hybride omvormer en twee cabinets met in totaal 120kWh batterijopslag
Block-S configuratie, bestaande uit twee Landport Energy Block-S cabinets met in totaal 120kWh batterijopslag en een Deye 50kW hoog voltage hybride omvormer
Block-S configuratie, bestaande uit een Deye 50kW hoog voltage hybride omvormer en twee Landport Energy Block-S cabinets met in totaal 120kWh batterijopslag
Block-S configuratie, bestaande uit een Deye 50kW hoog voltage hybride omvormer en twee Landport Energy Block-S cabinets met in totaal 120kWh batterijopslag
Oplevering van het Block-S energieopslagsysteem van Landport Energy bij Voskamp Beveiligingstechniek in Amersfoort. 
Vlnr Niki Loffelt (accountmanager Landport Energy), Bjorn Waaijer (Operationeel manager Voskamp Duurzaam), Mark Tijs (Projectleider Voskamp Beveiligingstechniek) en Jack Pals (Directeur Installatiebureau Pals).
Oplevering van het Block-S energieopslagsysteem van Landport Energy bij Voskamp Beveiligingstechniek in Amersfoort.
Vlnr Niki Loffelt (accountmanager Landport Energy), Bjorn Waaijer (Operationeel manager Voskamp Duurzaam), Mark Tijs (Projectleider Voskamp Beveiligingstechniek) en Jack Pals (Directeur Installatiebureau Pals).

Landport Energy

Landport Energy levert energieopslagsystemen voor de residentiële en zakelijke markt. Batterijopslag van groene energie, zoals die wordt opgewekt door zonnepanelen, biedt aanzienlijke voordelen voor duurzaam energiegebruik. De batterijopslag van Landport Energy maakt het mogelijk om meer groene stroom te benutten en het gebruik van grijze stroom te verminderen.

Voor zakelijke en industriële toepassingen biedt Landport Energy geavanceerde energieopslagsystemen die betrouwbaarheid en efficiëntie garanderen, zoals de Block-S (een 60kWh batterypack, uitbreidbaar tot 180kWh) en de Block-L (een 10-voets container batterijopslag met een capaciteit van 250kW/500kWh). Ontdek ook de LPE H2, een (mobiele) 110kVA waterstof aggregaat powered by Toyota.

Meer weten? Ga naar landportenergy.nl of neem contact met ons op.

Antal Adriaanse
Communications Energy Storage
Landport Energy
e-mail: a.adriaanse@landportbv.com
tel: +31 61 06 33 526